fbpx
Loading Events

« All Events

Introduktion till Kriya Tantra och visualisering-meditation

August 31, 2019 @ 1:00 pm - 5:00 pm

|Recurring Event (See all)

An event every month that begins at 1:00 pm on day Last of the month, repeating until November 30, 2019

Fokus på den här kursen är på den gestaltande meditationsprocessen. Meditationerna, och kursens innehåll – bygger på den fusion av traditionell vetskap, meditativ tillämpning och västerländsk psykologi – som Rob Preece utvecklat, till början med vägledning av Lama Yeshe. Betoningen läggs på visualisering och mantra-recitation och en icke-konceptuell upplevelse (snarare än liturgi).

obs. Kursen är öppen för utövare som söker vägledning på den Buddhistiska-tantriska stigen, och förutsätter att du som deltagare accepterar Buddhismens Tre Juveler. Du som vill delta i kursen bör ha tidigare erfarenhet av meditation.

LÖRDAGAR kl 13:00-17:00
En gång i månaden, fyra gånger på hösten 2019 – sista Lördagen i månaden
Augusti 31, Sept 28, Oct 26, Nov 30.

– TICKETS coming in August!

Litteratur: Tasting the Essence of Tantra: Buddhist Meditation for Contemporary Western Life – av Rob Preece

Lärare för kursen; Jens Näsström
Psykologen Jens Näsström har ett livslångt intresse för religionspsykologi och har mediterat i den tibetanska traditionen i över femton år. Han har också studerat med Rob Preece som har ksapat denna kurs. Rob Preece har både auktoriserat och uppmuntrat Jens att lära ut den här formen av meditation på Yeshe Norbu.

Kursens målsättning

  • Att leda deltagarna genom i meditationsövningar. Dessa etablerar inte bara intellektuell kunskap – utan även en erfarenhet, en förkroppsligad tantrisk upplevelse.
  • Att fullfölja Lama Yeshes förhoppningar; att länka samman tantrisk praktik med västerländsk psykologi.
  • Att utforska hur personliga, psykologiska och emotionella processer integreras inom praktikens kontext.
  • Att genom meditation fördjupa relationen till kroppen och dess förnimmelser, vilket är en förutsättning för etablerandet av en stabil tantrisk bas.
  • Att utveckla erfarenhet av Tara inom ramen för Kriya-tantra, förståelse av dess psyko-spirituella grammatik men också guru-yoga, självhelande och transformation.


Kriya-tantra meditation med Tara
Denna meditation bygger på lägre klass av Tantra / Vajrayana – Kriya-Tantra.

Tantra, eller Vajrayana, är en av de mest extraordinära aspekterna av buddhismen. Ursprungligen härstammar den från Indien men formades och utvecklades under sin spridning genom Nepal in i Tibet. Många av de som i väst tilltalas av dess tantriska aspekter har svårt att etablera en djupare relation till dess praktik – dels på grund av dess komplexitet -–men även till följd av den hektiska miljö som präglar den västerländska tillvaron. Tantra är en rik och kreativ process som är kapabel att beröra oss på djupet, men för att åstadkomma detta måste den bli en del av vår genuina upplevelse.


ABOUT
Lama Yeshe and Rob Preece
Rob Preece har hämtat sin inspiration från de åren då han studerade och praktiserade med Lama Yeshes ledning. (Lama gick bort 1984).

Lama Yeshe uppmuntrade Rob att utveckla och konkretisera sina tankar om att integrera buddistisk och västerländsk psykologi, i syfte att bereda vägen för våra västerländska sinnen. Robs intention med den här formen av meditationsträning är att hålla Lama Yeshes vision vid liv, hans inspirerande och unika praktiska förhållningssätt.

___________
Vad är dessa fascinerande Vajrayana-figurer, vad förmedlar dessa gestaltningar – och hur meditera i dem? Är figuren grön, uppenbarligen är det inte fråga om “riktiga” väsen och inte heller gudinnor, ty de existerar inte i Buddhismen. Figurer, såsom denna Gröna Tara, har rika ornament and symboler, alla bärande av olika betydelser – men de har inte en uns av riktigt kött och blod i sig, de är inte “sanna eller verkliga” i traditionell mening. De är psykologiska gestaltningar, och representerar aspekt av den ultimata verkligheten (Ultimate Truth) kallad shunyata (emptiness). De uppstår från shunyata och löses i shunyata.
– Denna meditations-teknik hjälper en att nå till det non-konceptuella erfarenheten, som för övrigt all meditation ska leda till – men örutsättningen är att du utvecklar en kontinuerlig meditation-praxis. Denna kurs ger dig både en intellektuell förståelse av Vajrayana, och kunskaper om visualisering-meditation-tekniken.

 

Details

Date:
August 31, 2019
Time:
1:00 pm - 5:00 pm
Event Categories:
, , , , , , ,

Organiser

Yeshe Norbu
Phone:
+46855008575
Email:
hello@yeshenorbu.se

Venue

Yeshe Norbu Mind Training Centre
Roslagsgatan 62
Stockholm, 113 56 Sweden
+ Google Map
Phone:
+46855008575

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
X
X
X
X
X