fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Yin Yoga med Mentala Strategier mars-april

April 8, 2019 @ 5:45 pm - 7:15 pm

|Recurring Event (See all)

An event every week that begins at 5:45 pm on Monday, repeating until April 9, 2019

150kr – 1120kr
Yinyoga med KS

Vi kommer under kursen på sex veckor att fokusera på mentala strategier, alla kopplade till den buddhistiska traditionen, en vid varje tillfälle. De mentala strategierna är närvaro, acceptans, vänlighet, tålamod, ickedömande, glädje, släppa taget

Det innebär att vi kommer att möta det som händer under yogan t ex med vänlighet. Det kan vara i mötet med ett fysiskt motstånd i kroppen, med tankar som far iväg någon annanstans, med utmaningen i att stanna i en position så länge som 3 minuter. Hur kan jag möta allt detta med vänlighet? Genom att medvetet arbeta på detta sätt i ett yin yoga pass skapar vi förutsättningar för att även börja agera på liknande sätt utanför yogasalen. Nya nervbanor har skapats i hjärnan, nya möjligheter öppnar sig i livet.

I yin yogan arbetar vi med bindväven eller med fascian, det nätverk utan början eller slut som omsluter i princip allt i kroppen från muskler och skelett, till organ och celler. För att komma åt bindväven behöver vi stanna länge i varje position, 3-5 minuter. På så sätt mjukar vi upp bindväven och blir rörliga och flexibla. Man kan också säga att du genom yin yogan genomför en slags akupunktur på dig själv, genom att fokusera på de spänningar och de motstånd som dyker upp i kroppen, andas in i dessa och släppa taget.

Yin är motsatsen till yang, yang driver utveckling och vill framåt, större, bättre, längre, starkare. Yin yogan hjälper dig att öppna upp slappna av, släppa taget och komma till ro, det finns ingen strävan, ingen perfekt ställning, inget mål. Bara du och din kropp precis där ni är just nu. Det är bara att stanna kvar och andas.

Kursen är på svenska. 

Kristina Spegel är leg psykolog,  yin yoga och meditationslärare med egen träning sedan 15 år. Kristina är också certifierad  i CBMT/ Corporate Bases Mindfulness Training och håller till vardags föreläsningar och utbildningar runt om i Sverige i detta med fokus på meditationsträning och de mentala strategierna, närvaro, vänlighet, tålamod, ickedömande och glädje.

Kristinas lärare i urval: Magdalena Mecweld, Kent Nyström, Jon Kabat Zinn, Stephan Pende, Glenn Svensson, Roshi Joan Hallifax m.fl.

http://www.kristinaspegel.se

Tickets

15 available
Drop-In Regular: Yin yoga med Mentala Strategier okt-dec190.00kr
15 available
Drop-in Reduced: Yin yoga med Mentala Strategier okt-dec150.00kr
15 available
Drop-in Generous: Yin yoga med Mentala Strategier okt-dec230.00kr
15 available
Full Course Reduced: Yinyoga med Mentala Startegier okt-dec1,070.00kr
15 available
Full Course Regular: Yinyoga med Mentala Strategier okt-dec1,250.00kr
15 available
Full Course Generous: Yinyoga med Mentala Strategier okt-dec1,500.00kr

Details

Date:
April 8, 2019
Time:
5:45 pm - 7:15 pm
Cost:
150kr – 1120kr
Event Categories:
, , , , , , , , ,

Organiser

Yeshe Norbu
Phone:
+46855008575
Email:
hello@yeshenorbu.se

Venue

Yeshe Norbu Mind Training Centre
Roslagsgatan 62
Stockholm, 113 56 Sweden
+ Google Map
Phone:
+46855008575

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
X
X
X
X
X