fbpx

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Yin Yoga med Mentala Strategier – Måndagar – Mondays

October 15, 2018 @ 6:45 pm - November 12, 2018 @ 7:15 pm

|Recurring Event (See all)

An event every week that begins at 6:45pm on Monday, repeating until November 12, 2018

Please note: The Yin Yoga has been cancelled for the rest of the fall of 2018!

Yin yoga är en mjuk form av yoga som passar alla oavsett nivå på träning eller tidigare erfarenhet. Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna. Vi använder oss av enbart sittande och liggande positioner.  Välkomna!

Drop-In eller köp Yin Yoga åtta (8) gånger-klippkort.
Måndagar – klockan 17.45 – 19.15 .
Från September 24 till November 19 (obs. ej 29/10)
Med ledning av en erfaren lärare Kristina Spegel.

Drop-In or payment for 8 occasions
Mondays 17.45-19.15
Duration: September 24 – November 19 
(Obs. No yoga 29/10)
Payment: Drop In or pay for all eight (8) times, see the tickets below.

Classes are held in Swedish or English.

8 tillfällen – de 8 mentala strategier:

Vi kommer under kursen på åtta veckor att fokusera på 8 mentala strategier, alla kopplade till den buddistiska traditionen, en vid varje tillfälle. De 8 strategierna är, närvaro, acceptans, vänlighet, tålamod, ickedömande, glädje, släppa taget

Det innebär att vi kommer att möta det som händer under yogan t ex med vänlighet. Det kan vara i mötet med ett fysiskt motstånd i kroppen, med tankar som far iväg någon annanstans, med utmaningen i att stanna i en position så länge som 3 minuter. Hur kan jag möta allt detta med vänlighet? Genom att medvetet arbeta på detta sätt i ett yin yoga pass skapar vi förutsättningar för att även börja agera på liknade sätt utanför yoga salen. Nya nervbanor har skapats i hjärnan, nya möjligheter öppnar sig i livet.

I yin yogan arbetar vi med bindväven eller med fascian, det nätverk utan början eller slut som omsluter i princip allt i kroppen från muskler och skelett, till organ och celler. För att komma åt bindväven behöver vi stanna länge i varje position, 3-5 minuter. På så sätt mjukar vi upp bindväven och blir rörliga och flexibla. Man kan också säga att du genom yin yogan genomför en slags akupunktur på dig själv, genom att fokusera på de spänningar och de motstånd som dyker upp i kroppen, andas in i dessa och släppa taget.

Yin är motsatsen till yang, yang driver utveckling och vill framåt, större,bättre,längre,starkare, Yin yogan hjälper dig att öppna  upp slappna  av, släppa taget och komma till ro, det finns ingen strävan, ingen perfekt ställning, inget mål. Bara du och din kropp precis där ni är just nu. Det är bara att stanna kvar och andas.


Kristina Spegel
– Jag är  leg psykolog,  yin yoga och meditationslärare med egen träning sedan 15 år.
Jag är också certifierad  i CBMT/ Corporate Bases Mindfulness Training och håller till vardags föreläsningar och utbildningar runt om i Sverige i detta med fokus på meditationsträning och de mentala strategierna, närvaro, vänlighet, tålamod, ickedömande och glädje.

Mina lärare i urval: Magdalena Mecweld, Kent Nyström, Jon Kabat Zinn, Stephan Pende, Glenn Svensson, Roshi Joan Hallifax m.fl

Details

Start:
October 15, 2018 @ 6:45 pm
End:
November 12, 2018 @ 7:15 pm
Event Categories:
, , , , , , ,
Event Tags:

Organiser

Yeshe Norbu
Phone:
+46855008575
Email:
hello@yeshenorbu.se

Venue

Yeshe Norbu Mind Training Centre
Roslagsgatan 62
Stockholm, 113 56 Sweden
+ Google Map
Phone:
+46855008575