fbpx

march, 2020

This is a repeating event

07mar09:0012:00FeaturedTara-meditation och Kriya TantraDu får gedigna kunskaper om visualisering-meditation och introduktion till Kriya-tantra. Kriya, Action Tantra är det första man bekantar sig med när man börjar studera Tantra / Vajrayana. Denna kurs har utvecklats av Rob Preece - med ledning av Lama Yeshe. Lama Yeshe uppmuntrade Rob att kombinera västerländsk psykologi och Tantra.

Time

(Saturday) 09:00 - 12:00 CET

Location

Yeshe Norbu

Roslagsgatan 62

more

Event Details

I Tara-meditation används flera sinnen, bland annat mantra-recitation och visualisering, vilket har en helt annan dynamik än t.ex. mindfulness-meditation. Tara-meditation är en mycket populär och viktig form av meditation i den Tibetansk Buddhistiska traditionen. 

 

Vad kommer jag att lära mig?

För mer erfarna meditatörer, som kanske redan har introducerats till Tara, så är det här en möjlighet att fördjupa relationen med Tara och utforska nya perspektiv på Buddhistisk tantrisk meditation. 

 

Vad tar jag med mig i mitt dagliga liv?

 

 

Mer om kursen

Rob Preece, skapare av denna kurs, hämtade sin inspiration från åratal av studier och praktik under Lama Yeshe. Lama Yeshe uppmuntrade Rob att fortsätta utveckla och konkretisera sina tankar om att integrera buddistisk och västerländsk psykolog för att bereda vägen för våra västerländska sinnen. 

Om du vill delta i kursen är första eller andra tillfället obligatoriskt. Vi erbjuder heller ingen drop-in utan deltagare måste göra ett åtagande att gå hela kursen.

 

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper av just denna typ av meditation, men förutsätter att man accepterar Buddhismens tre juveler (Buddha, Dharma och Sangha). Det är inte en introduktion till meditation i sig och därför inte lämplig om man inte har någon tidigare har någon erfarenhet av meditation. 

 

Lärare

Jens Näsström, Psykolog.

Jens har studerat med Rob Preece flera år, och nu har Rob har i sin tur auktoriserat och uppmuntrat honom att lära ut den här formen av meditation på Yeshe Norbu. 

Jens har ett livslångt intresse för religionspsykologi och har mediterat i den tibetanska traditionen i över femton år. 

 

 

Teacher/facilitator

  • Jens Näsström

    Jens Näsström

    Psykologen Jens Näsström har ett livslångt intresse för religionspsykologi och har mediterat i den tibetanska traditionen i över femton år. Han har också studerat med Rob Preece, författre till kurslitterature samt skapare av denna kurs, från början med ledning av Lama Yeshe. Rob Preece har både auktoriserat och uppmuntrat Jens att lära ut den här formen av meditation på Yeshe Norbu.

Yeshe NorbuRoslagsgatan 62Yeshe Norbu Mind Training Centre

Tickets

Price 960.00kr

How many tickets? -1 +

Total Price 960.00kr

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
X
X
X
X
X
X