fbpx

april, 2020

This is a repeating event

21apr17:4519:15Yin yoga med mentala strategierI den här kursen kombineras klassisk Yin Yoga med gynnsamma förhållningssätt, alla kopplade till mentala strategier från den buddhistiska traditionen: närvaro, acceptans, vänlighet, tålamod, icke-dömande, glädje och förmågan att släppa taget.

Time

(Tuesday) 17:45 - 19:15

Location

Yeshe Norbu

Roslagsgatan 62

more

Event Details

Yin är en långsam typ av yoga som innefattar principer från traditionell kinesisk medicin med asanas (positioner) som man vilar i under en längre stund. I den här kursen kombineras klassisk Yin Yoga med utvecklandet av mentala strategier (gynnsamma förhållningssätt) från den buddhistiska traditionen. Dessa är närvaro, acceptans, vänlighet, tålamod, icke-dömande, glädje och förmågan att släppa taget.

 

Vad kommer jag att lära mig?

I kursen lär vi oss att möta det som händer under yogan med de olika mentala strategierna (som exempelvis acceptans eller vänlighet). Det kan vara i mötet med ett fysiskt motstånd i kroppen, med tankar som far iväg någon annanstans, med utmaningen i att stanna i en position så länge som 3 minuter. Hur kan jag möta allt detta på ett varmt, öppet och tillåtande sätt?

För att komma åt bindväven behöver vi stanna länge i varje position, 3-5 minuter. På så sätt mjukar vi upp bindväven och blir rörliga och flexibla. Man kan också säga att du genom yin yogan genomför en slags akupunktur på dig själv, genom att fokusera på de spänningar och de motstånd som dyker upp i kroppen, andas in i dessa och släppa taget.
Kursen är på svenska.

 

Vad kommer jag att ta med mig?

Genom att medvetet arbeta på detta sätt i ett yin yoga pass skapar vi förutsättningar för att även börja agera på liknande sätt utanför yogasalen. Nya nervbanor har skapats i hjärnan, nya möjligheter öppnar sig i livet. I yin yogan arbetar vi med bindväven eller med fascian, det nätverk utan början eller slut som omsluter i princip allt i kroppen från muskler och skelett, till organ och celler. 

Yin är motsatsen till yang, yang driver utveckling och vill framåt, större, bättre, längre, starkare. Yin yogan hjälper dig att öppna upp slappna av, släppa taget och komma till ro, det finns ingen strävan, ingen perfekt ställning, inget mål. Bara du och din kropp precis där ni är just nu. Det är bara att stanna kvar och andas.

 

Lärare

Kristina Spegel

Kristina är leg psykolog,  yin yoga och meditationslärare med egen träning sedan 15 år. Kristina är också certifierad i CBMT/ Corporate Bases Mindfulness Training och håller till vardags föreläsningar och utbildningar runt om i Sverige i detta med fokus på meditationsträning och de mentala strategierna, närvaro, vänlighet, tålamod, icke-dömande och glädje.

Kristinas lärare i urval: Magdalena Mecweld, Kent Nyström, Jon Kabat Zinn, Stephan Pende, Glenn Svensson, Roshi Joan Hallifax m.fl.

Course Length

8 weeks

Yeshe NorbuRoslagsgatan 62Yeshe Norbu Mind Training Centre

Tickets

Price 1,250.00kr

How many tickets? -1 +

Total Price 1,250.00kr

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
X
X
X
X
X
X