fbpx

october, 2019

This is a repeating event

07oct17:4519:15Event OverYin Yoga med Mentala Strategieroktober-december - Yin yogan hjälper dig att öppna upp, slappna av, släppa taget och komma till ro, det finns ingen strävan, ingen perfekt ställning, inget mål.

Time

(Monday) 17:45 - 19:15 CET

Location

Yeshe Norbu

Roslagsgatan 62

more

Event Details

Vi kommer under kursen på åtta veckor att fokusera på mentala strategier, alla kopplade till den buddhistiska traditionen, en vid varje tillfälle. De mentala strategierna är närvaro, acceptans, vänlighet, tålamod, ickedömande, glädje, släppa taget Det innebär att vi kommer att möta det som händer under yogan t ex med vänlighet. Det kan vara i mötet med ett fysiskt motstånd i kroppen, med tankar som far iväg någon annanstans, med utmaningen i att stanna i en position så länge som 3 minuter. Hur kan jag möta allt detta med vänlighet? Genom att medvetet arbeta på detta sätt i ett yin yoga pass skapar vi förutsättningar för att även börja agera på liknande sätt utanför yogasalen. Nya nervbanor har skapats i hjärnan, nya möjligheter öppnar sig i livet. I yin yogan arbetar vi med bindväven eller med fascian, det nätverk utan början eller slut som omsluter i princip allt i kroppen från muskler och skelett, till organ och celler. För att komma åt bindväven behöver vi stanna länge i varje position, 3-5 minuter. På så sätt mjukar vi upp bindväven och blir rörliga och flexibla. Man kan också säga att du genom yin yogan genomför en slags akupunktur på dig själv, genom att fokusera på de spänningar och de motstånd som dyker upp i kroppen, andas in i dessa och släppa taget. Yin är motsatsen till yang, yang driver utveckling och vill framåt, större, bättre, längre, starkare. Yin yogan hjälper dig att öppna upp slappna av, släppa taget och komma till ro, det finns ingen strävan, ingen perfekt ställning, inget mål. Bara du och din kropp precis där ni är just nu. Det är bara att stanna kvar och andas. Kursen är på svenska. 


We offer 20% discount for students, unemployed, and retired. To use this discount, please add the course to the cart, click on Checkout, and in the box “Coupon code” type in “Reduced Course Fee“.


 

Course Length

8 Weeks

Speakers for this event

 • Kristina Spegel

  Kristina Spegel

  Yoga Teacher

  Kristina Spegel är leg psykolog,  yin yoga och meditationslärare med egen träning sedan 15 år. Kristina är också certifierad  i CBMT/ Corporate Bases Mindfulness Training och håller till vardags föreläsningar och utbildningar runt om i Sverige i detta med fokus på meditationsträning och de mentala strategierna, närvaro, vänlighet, tålamod, ickedömande och glädje. Kristinas lärare i urval: Magdalena Mecweld, Kent Nyström, Jon Kabat Zinn, Stephan Pende, Glenn Svensson, Roshi Joan Hallifax m.fl.

  URL http://www.kristinaspegel.se

  Yoga Teacher

Ticket Section Title

Full course

Tickets are not available for sale any more for this event!

Event Reviews

There are no reviews for this event

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
X
X
X
X
X