fbpx

Train your mind with

Yeshe Norbu
Therapy

Sometimes we need individual help to move forward in life.

Now we have the opportunity to offer therapy with Maria Ström.

Ibland behöver vi individuell hjälp av någon för att komma vidare i livet. Nu har vi möjlighet att erbjuda terapi med Maria Ström.

Maria är KBT-psykolog och har dessutom 20 års erfarenhet av mindträning och buddhism. Maria kan hjälpa dig som är i behov traditionell KBT-behandling för att exempelvis adressera stress, oro eller ångest men även dig som behöver KBT-terapi och som samtidigt skulle uppskatta ett buddhistiskt perspektiv i behandlingen.

Jag arbetar primärt med

Kognitiv beteendeterapi (KBT), Beteendeterapi, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulnessträning, Självmedkänsla.

Erfarenhet

Jag är legitimerad KBT-psykolog och har jobbat både kliniskt och som organisationspsykolog. Jag är specialiserad på mindfulness-baserade interventioner och är legitimerad inom Mindful Self-compassion (MSC) och Corporate Based Mindfulness Training (CBMT). Jag har själv tränat mindfulness i 20 år, vilket jag har haft stor nytta av både i mitt arbete som behandlande psykolog och som organisationspsykolog.

Jag har tidigare arbetat på en specialistmottagning för utmattningssyndrom, på vårdcentral med individuell KBT-terapi och med gruppbehandling (olika grupper inom stress, avslappning samt mindfulness). Jag har också arbetat organisatoriskt med mindfulnessträning för ledare och medarbetare på flera stora företag. Innan jag blev psykolog tog jag en magister i kemi, läste biomedicin och arbetade många år som projektledare på Karolinska Institutet med bland annat affärsutveckling.

Så här jobbar jag

Mina främsta expertområden är stress, oro, utmattningssyndrom, perfektionism, låg självkänsla och nedstämdhet. De metoder jag använder är KBT för att få till stånd beteendeförändring, mindfulness för att stärka inre balans och självkännedom, samt självmedkänsla för att läka den inre kritikern.

Målet är att hjälpa dig förändra det som inte fungerar i din livssituation, minska och hantera svåra känslor samt hitta ett mer accepterande och öppet förhållningssätt till livet och till dig själv. Jag brinner för att stärka din förmåga att leva ett liv som ligger i linje med dina värderingar istället för att bara drivas av krav som aldrig går att nå upp till.

Ett typiskt första möte

Vid ett första möte vill jag få veta så mycket som möjligt om dig och vad du upplever som problem, men även det som fungerar bra i ditt liv. Detta för att kunna hjälpa dig att förändra det som går att förändra, släppa taget om det som inte går att förändra just nu och för att hjälpa dig förändra dina tankar och beteenden för att göra mer av det som får dig att må bra.

Språk

Svenska, Engelska

Maria Ström

Maria Ström

Therapist

Maria is a licensed CBT-psychologist specialised in mindfulness based interventions and a trainer in Mindful Self-compassion (MSC) and Corporate Based Mindfulness Training (CBMT). 

Maria has practised mindfulness and been interested in Buddhism since the year 2000, and she has participated in numerous courses, retreats and teachings all over the world. She is a graduate of the two-year program Foundation of Buddhist Thought. 

At Yeshe Norbu she teaches the Mindful Self-Compassion course. She has worked with CBT, mindfulness and self-compassion for many years (e.g. in a specialist unit for burn out syndrome, in a primary care unit and in corporations), both with groups and with people in individual therapy. Maria loves to help people to live happily according to their inner values instead of according to outer demands.

Contact MAria to book your session below

Send us a message and we will get back to you as soon as possible

X
X
X
X
X
X